Wagner'in patronu: ABD'li eski general saflarımızda komutanlık yapıyor

Wagner'in patronu: ABD'li eski general saflarımızda komutanlık yapıyor

Rus paralı asker şirketi Wagner'in patronu Yevgeny Prigozhin, ABD ordusundaki deniz piyadelerinin eski bir generalinin, şu anda birliklerinden birine komutanlık ettiğini bildirdi.

Finlandiya’da yayımlanan Helsingin Sanomat gazetesine konuşan Wagner’in sahibi Yevgeny Prigozhin, paralı asker grubu içinde Finlandiya da içinde olmak üzere bir çok ülkeden paralı asker olduğunu bildirdi.

Yaklaşık 20’ye yakın Finlandiyalı paralı askerin Wagner bünyesinde görev yaptığını ve bu askerlerin oldukça başarılı olduğunu kaydeden Prigozhin, “Finliler özellikle cephede çok başarılı. Onlar, deniz piyadelerinin eski generali bir Amerikan vatandaşı tarafından komuta edilen Wagner’in İngiliz taburunda savaşıyor.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla tanınan Prigozhin, ABD ve AB’nin yaptırım listesinde bulunuyor.

Prigozhin, eylül ayında ilk kez Wagner’in 2014 yılında Ukrayna’daki savaş için kurulduğunu ve bu paralı asker grubunun Afrika, Ortadoğu ve Latin Amerika’da görev yaptığını kabul etmişti.

Wagner’in, Libya, Suriye, Belarus ve Ukrayna dışında 23’e yakın Afrika ülkesinde faaliyette bulunduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.