"ABD, İran Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan etmemesi için İngiltere'ye baskı yapıyor"

"ABD, İran Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan etmemesi için İngiltere'ye baskı yapıyor"

İngiltere'de bakanlıklar, İran Devrim Muhafızlarını resmen "terör örgütü" olarak tanıma konusunda anlaşamıyor.

(Fotoğraf: Tasnim)

ABD yönetimi yetkililerinin İran Devrim Muhafızlarını resmi olarak "terör örgütü" ilan etmemesi için İngiltere'ye baskı yaptığı ifade ediliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İngiltere'nin Tahran ile ara bulucu olarak önemli bir rol oynayabileceğini, ancak  İran Devrim Muhafızlarını resmi olarak "terör örgütü" tanınmasıyla İngiltere'nin ara bulucu oynama fırsatının kaybedileceğini düşünüyor.

Telegraph'ın haberine göre, İngiltere hükümeti içerisinde IRGC'nin "terör örgütü" olarak tanınıp tanınmaması konusunda fikir birliğine varılamıyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığından isimler, Devrim Muhafızlarının "terör örgütü" olarak tanımlanmasını desteklerken Dışişleri Bakanlığından isimler ise IRGC'yi terör örgütü olarak tanımanın, hedeflere varmayı sağlayıp sağlayamayacağından şüpheleniyor.

Dışişleri Bakanlığının öne sürdüğü maddelerden biri de yasa dışı edilmelerin, genel olarak bir ülkenin devlet aygıtı olmayan gruplara karşı alınması. IRGC'nin İran yönetimine bağlı bir teşkilat işlevi gördüğü biliniyor.

ABD-İngiltere dış ilişkiler üzerine yakın ilişkilerin, İngiltere hükümeti içerisinde IRGC'yi "terör örgütü" olarak tanıyıp tanımama meselesini zorlaştırdığı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum