Avrupa Birliği'nin İran Devrim Muhafızlarını 'terör listesine' alması gündemde

Avrupa Birliği'nin İran Devrim Muhafızlarını 'terör listesine' alması gündemde

Avrupa Birliği, rejim karşıtı gösterilerde 'şiddet' kullanmakla suçlanan ve protestocuları idam etmeye devam eden İran'a karşı Devrim Muhafızları askeri birliğini, "terör listesine" almaya hazırlanıyor.

Avrupa Birliği (AB) İran'a yönelik yaptırımlar çerçevesinde, İran rejimini sarsan ayaklanmayı bastırmak için ölüm cezalarının ve infazların arttırması karşısında yeni yaptırımlara hazırlanıyor.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Twitter hesabından, "Devrim Muhafızlarını terör örgütü olarak sınıflandırmak siyasi açıdan önemli ve mantıklı" diyerek, çalışmaya destek verdi.

Uzun süre bu nedenle Tahran ile bağını koparmamak için özel bir dikkat harcayan Fransız diplomasisi, İran nükleer anlaşmasının hayatta kalabilmesi için ipleri koparmamaya çalıştı.

Üstelik halen İran hapishanelerinde casusluk suçlamasıyla tutulan 7 vatandaşı bulunan Fransa, uzun süre Tahran ile köprüleri atmamak için özel bir dikkat harcadı.

Ancak infazlar ve şiddetin artması ve Almanya ve İngiltere'nin de baskısı karşısında Fransa da sonunda yaptırımı destekleyeceğini açıkladı.

AB daha önce de, Rusya'ya insansız hava aracı verdiği için İranlı yöneticilere bir dizi yaptırım açıklamıştı. Devrim Muhafızları'nın "terör listesine" alınması kararının, AB tarafından hazırlanan yeni yaptırım paketi içinde yer alması planlanıyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.