Mogadişu yönetimi lideri: Şartlar dahilinde Eş Şebab'la masaya oturabiliriz

Mogadişu yönetimi lideri: Şartlar dahilinde Eş Şebab'la masaya oturabiliriz

Somali'de Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud, Eş Şebab'la müzakerelere başlamaya hazır olduklarını söyledi.

Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud, bazı şartlar dahilinde El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab ile masaya oturabileceklerinin sinyalini verdi.

El Cezire'ye konuşan Mahmud, Eş Şebab ile müzakereler yapmaya hazır olduğunu söylerken hangi şartlar dahilinde görüşmeleri kabul ettiğine açıklık getirmedi.

Eş Şebab mensuplarının genel olarak genç Somalililerden oluştuğuna dikkati çeken Mahmud, silah bırakmaları halinde Eş Şebab mensubu gençlere kapılarını açabileceklerini ifade etti.

Somalili lider Hasan Şeyh Mahmud, Eş Şebab'ı yalnızca askeri güçle yenmenin mümkün olmadığını belirtirken cihat yanlısı gruba karşı savaşta askeri, dini ve ekonomik gibi çok yönlü stratejilere sahip olduklarını dile getirdi.

Yönetime gelmesinden 3 ay sonra Eş Şebab'a karşı topyekün savaş ilan ettiklerine vurgu yapan Mahmud, Hirşabel ve Galmudug eyaletlerinde birçok noktayı cihat yanlısı gruptan geri ele geçirdiklerini öne sürdü.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum