Somali'nin kuzeyindeki iç savaşta sivil kayıplar artıyor

Somali'nin kuzeyindeki iç savaşta sivil kayıplar artıyor

Somali'nin kuzey kesiminde yer alan Las Anod şehrinde yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden sivillerin sayısının 200'ü aştığı rapor ediliyor.

Somali'nin kuzeyindeki çatışmalar can almaya devam ediyor.

Las Anod bölgesindeki iç savaşta şimdiye dek 200'ü aşkın sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Şehrin belediye başkanı Abdirahim Ali İsmail tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat günü başlayan çatışmalarda şimdiye dek en az 210 sivil hayatını kaybetti.

İsmail, çatışmalarda 680 sivilin de yaralandığını ifade etti. Belediye başkanı İsmail bölgeyi terk eden sivillerin sayısının ise 200 bini aştığını vurguladı.

Bölgede çatışmaların halen devam ettiği ve sivil kayıpların artacağı belirtiliyor.

Şehrin konumu:

Ne olmuştu?

Birkaç ay önce bölgede sokağa dökülen göstericiler Somaliland yönetiminin Las Anod bölgesini "zorla işgal ettiğini" savunurken yönetimin bölgede güvenliği sağlayamadığını ifade ediyordu.

Bölgede gerilimin artmasının ardından Somaliland güçleri Las Anod şehrini terk etmişti. Tansiyonun yükselmesinin Puntland ile Somaliland arasında çatışmalara yol açmasından endişe ediliyordu.

Somaliland güçleri 2007 yılında Puntland'a bağlı birlikleri mağlup ederek bölgeden çıkarmış ve şehri ele geçirmişti.

İki bölge arasındaki alanlar halen taraflar arasında sınır ihtilaflarına yol açıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.