Netanyahu, ABD desteği olmadan da savaşabileceklerini öne sürdü

Netanyahu, ABD desteği olmadan da savaşabileceklerini öne sürdü

Netanyahu yaptığı açıklamada "Eğer yalnız kalmamız gerekiyorsa, yalnız kalacağız" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Perşembe günü yaptığı açıklamada, Washington'un Refah'a saldırı yapılması halinde bazı silahların tedarikini durdurma sözü vermesinin ardından, İsrail'in Gazze'deki savaşında "tek başına kalmaya" hazır olduğunu söyledi.

Netanyahu yaptığı açıklamada "Eğer yalnız kalmamız gerekiyorsa, yalnız kalacağız" dedi.

Netanyahu'nun son açıklaması, ABD Başkanı Joe Biden'ın Çarşamba günü CNN'e verdiği mülakatta, Birleşmiş Milletler'in yaklaşık 1,4 milyon insanın barındığını belirttiği Gazze'nin güneyindeki Refah kentine geniş çaplı bir saldırı düzenlemesi halinde ABD'nin İsrail'e yaptığı bazı silah yardımlarını durduracağı uyarısında bulunmasının ardından geldi.

Netanyahu ABD'nin tehdidinden bahsetmedi ancak 1948 Arap-İsrail savaşının sona erdiği İsrail'in Bağımsızlık Günü arifesinde yaptığı konuşmada o zamanlar "çok kişiye karşı az kişiydik" dedi.

Netanyahu, "Bugün çok daha güçlüyüz. Düşmanlarımızı ve bizi yok etmek isteyenleri yenmek için kararlıyız ve birlik içindeyiz" diye ısrar etti.

"Tırnaklarımızla savaşacağız. Ama tırnaklarımızdan çok daha fazlasına sahibiz ve aynı ruh gücüyle, Tanrı'nın yardımıyla, birlikte kazanacağız.”

Analistler ABD'nin bu hamlesinin savaş üzerinde herhangi bir operasyonel etkisinin olacağından kuşku duyduklarını belirtiyorlar.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada ordunun "Refah'taki görevimizi tamamlamak için yeterli silaha sahip olduğunu" belirtti.

Televizyonda yayınlanan konuşmasında Hagari, "ABD savaşın başlangıcından bu yana bize eşi benzeri görülmemiş bir şekilde yardım etti" dedi.

Hagari, "Bizim kendi çıkarlarımız var ve ABD'nin çıkarlarına karşı duyarlıyız" diye ekledi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda tamamına yakını kadın ve çocuklardan oluşan en az 34.904 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.