Netanyahu'dan ateşkes açıklaması

Netanyahu'dan ateşkes açıklaması

Gazze Şeridi'nde rehin tutulan 130 kadar İsraillinin olduğu tahmin ediliyor. Hamas bu rehineleri savaş sona ermeden serbest bırakmayacağı konusunda ısrar ediyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Gazze savaşının sona erdirilmesi yönündeki taleplerini reddederek, bunun Filistinli grubu iktidarda tutacağını ve İsrail için bir tehdit oluşturacağını söyledi.

Netanyahu, Hamas'ın elinde bulunan ve sayılarının 130'dan fazla olduğu düşünülen rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için İsrail'in Gazze'deki çatışmalara ara vermeye hazır olduğunu söyledi.

Netanyahu, "Ancak İsrail istekli olduğunu gösterse de Hamas, başta tüm güçlerimizin Gazze Şeridi'nden çıkarılması, savaşın sona erdirilmesi ve Hamas'ın iktidarda bırakılması talebi olmak üzere aşırı pozisyonlarında ısrarcı olmaya devam ediyor" dedi.

Filistinli yetkililer, Kahire'de Hamas yöneticilerinin Mısırlı ve Katarlı arabulucularla ikinci gün ateşkes görüşmeleri yaptığını, ancak Hamas'ın herhangi bir anlaşmanın Gazze'deki savaşı sona erdirmesi yönündeki talebini sürdürmesi nedeniyle belirgin bir ilerleme kaydedilemediğini söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in saldırıları Gazze’de tamamına yakını sivillerden oluşan 34.600'den fazla Filistinlinin ölümüne neden oldu.

İsrail saldırıları kıyı bölgesinin büyük bir kısmını harabeye çevirdi ve insani bir krize neden oldu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.