Nijer'de darbe sonrası gözaltına alınan Fransız danışman serbest

Nijer'de darbe sonrası gözaltına alınan Fransız danışman serbest

Nijer'deki askeri cunta yönetimi geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Fransa Dışişleri Bakanlığı çalışanını serbest bıraktı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Nijer'de darbe sonrasında gözaltına alınan ve danışman olarak görev yapan Fransız vatandaşının serbest bırakıldığını duyurdu.

Euronews'in haberine göre, bakanlık sözcüsü, "Fransa, Stephane Jullien'in serbest bırakılmasını memnuniyetle karşılıyor," ifadelerini kullandı.

Uzun süredir Nijer'de yaşayan bir işadamı olan Jullien aynı zamanda Fransız büyükelçiliğinde ülkedeki Fransızların çıkarlarını temsil eden bir danışmanlık rolü üstleniyordu.

Fransa ile eski sömürgesi Nijer arasındaki ilişkiler darbenin ardından bozulurken Jullian da 8 Eylül'de tutuklanmıştı.

Fransa hafta başında Jullien'ın gözaltına alındığını duyurmuş ve "derhal serbest bırakılması" çağrısında bulunmuştu.

Paris yönetimi, darbenin ardından devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'un yanında yer aldığını açıklamış ve darbe sonrası yetkililerin gayri meşru olduğunu ilan etmişti.

AFP'ye konuşan Fransız Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, geçen hafta Fransız ordusunun Nijer ordusuyla ülkedeki "unsurlarını" geri çekme konusunda görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.