Putin ile Mali cuntası lideri Goita arasında kritik görüşme

Putin ile Mali cuntası lideri Goita arasında kritik görüşme

Rus lider Putin ile Mali'deki cunta lideri Goita, Nijer'deki mevcut durumu görüştü.

(Fotoğraf)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mali'deki askeri cunta yönetimi lideri Assimi Goita ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kremlin'den yapılan açıklamada Putin ile Goita'nın görüşmede Nijer'deki mevcut durumu ele aldığı belirtildi.

İki liderin Nijer'de gerçekleşen darbenin yol açtığı krizin "siyasi ve diplomatik yollarla" çözülmesi gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

Putin ile Goita'nın ayrıca Rusya ile Mali'de cunta yönetimi arasındaki "ekonomik ve ticari meseleleri ilgilendiren iş birliğinin durumunun yanı sıra terörle mücadele operasyonlarını" masaya yatırdığı ifade edildi.

Rusya, cihat yanlısı gruplara karşı Mali'ye askeri yardım sağlıyor. Öte yandan Wagner'in de Mali'deki askeri cunta yönetimiyle ortak operasyonlar yürüttüğü biliniyor.

Goita Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenli Konseyi'nde cunta yönetimine yönelik yaptırımları veto ettiği gerekçesiyle Putin'e teşekkürlerini iletti.

Nijer'de gerçekleşen askeri darbe, ülkede iktidarı ele geçiren cunta ile Mali'deki cunta yönetimi arasındaki ilişkileri güçlendirmişti.

Öte yandan, Nijer'e yönelik dış askeri müdahale halinde Mali ordusunun Nijer saflarında yer alabileceği açıklanmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.