Rus ordusu Ukrayna'daki stratejik kenti ele geçirdi

Rus ordusu Ukrayna'daki stratejik kenti ele geçirdi

Ukrayna'nın doğusunda çatışmaların uzun süredir devam ettiği Avdiivka kentinin Rus ordusunca ele geçirildiği ifade edildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Syrskyii Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna birliklerinin kuşatma altında kalmamak için Avdiivka'dan çekildiğini açıkladı.

Böylece Kiev'e karşı Rusya, savaştaki son sürecin en büyük sembolik zaferini elde etmiş oldu.

Rus ordusu aylardır Avdiivka'yı ele geçirmeye çalışıyordu.

Syrskyi Facebook'ta yaptığı açıklamada, askerlerin hayatlarını korumak ve kuşatılmalarını önlemek için bölgeden çekildiklerini belirtti.

Avdiivka bölgesine komuta eden General Oleksandr Tarnavsky ise çekilmeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kuşatma önlendi, personel geri çekildi ve askerlerimiz belirlenen hatlarda savunmaya geçti" ifadelerini kullandı.

Avdiivka'dan çekilme emrini vermeden önce Tarnavsky Cuma günü yaptığı açıklamada birkaç Ukraynalı askerin Rus güçleri tarafından esir alındığını belirtmişti.

Rusya'nın kontrolündeki Donetsk kentinin yaklaşık 6 kilometre kuzeyinde yer alan sanayi merkezi için verilen mücadele, iki yıldır süren savaşın en kanlı mücadelelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Son dönemde Ukrayna, mühimmat eksikliği nedeniyle doğu cephesinde giderek artan bir baskıyla karşı karşıya. 60 milyar dolarlık ABD askeri yardım paketi geçen yıldan bu yana Washington'da Kongre'deki çekişmeler nedeniyle bekletiliyor.

Avdiivka'nın ardından Rus ordusunun bölgede daha ileri hatlara saldırabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.