Rusya: İsrail Gazze'yi kana bulayarak kendi güvenliğini sağlayamaz

Rusya: İsrail Gazze'yi kana bulayarak kendi güvenliğini sağlayamaz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların İsrail'in kendi güvenliğine katkısı olmayacağını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in "Gazze Şeridi'ni kana bulayarak" dahi güvenliğini sağlayamayacağını söyledi.

"Hamas'ın başını keserek ve Gazze Şeridi'ni kana boğarak dahi İsrail'in güvenliğini sağlamak pek mümkün olmayacaktır. Bir süre sonra nefret ve şiddet dalgası yeni bir güçle yeniden yükselebilir. Bu ihtimal göz ardı edilemez" diyen Uşakov'un sözleri devlet haber ajansı TASS tarafından aktarıldı.

Uşakov, "Filistin sorunu küresel düzeye yayılma kabiliyeti açısından eşsizdir" diye ekledi.

Putin'in Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, "İsrail'in askeri önlemleri terör örgütlerinin faaliyetlerini daraltamıyor. Aksine genişletiyor... Bu durum Gazze Şeridi'ndeki mevcut trajediye de tamamen uygun" diye konuştu.

Uşakov eski Rus Başbakanı Yevgeny Primakov'un sözlerine de atıfta bulundu: Seçeneklerden birinin "çatışmanın taraflarına dış güçlerin katılımı olmaksızın kendi başlarına anlaşmaya varmaları için serbestlik tanımak" olduğunu söyledi.

"Diğeri ise arabuluculuk görevinin ABD tarafından tekelleştirilmesidir. Bu tam da Primakov'un öngördüğü gibi meydana geldi."

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hiçbir ayırım gözetmeyen bombardımanının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Rusya, İsrail'in saldırılarını uluslararası hukuka aykırı bularak kınadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen hafta yaptığı açıklamada İsrail-Filistin çatışmasına siyasi bir çözüm bulunması için uluslararası toplumun güçlerini birleştirmesi gerektiğini ifade etmişti.

Putin, "Rusya'nın pozisyonu tutarlıdır ve duruma göre değişmez. Uluslararası toplumu gerilimi azaltmak, ateşkesi sağlamak ve İsrail-Filistin çatışmasına siyasi bir çözüm bulmak için güçlerini birleştirmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.