Gazze'de ateşkes uzatılacak mı?

Gazze'de ateşkes uzatılacak mı?

Gazze Şeridi'nde İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin uzatılması gündemde.

Hamas ve İsrail, Gazze Şeridi'ndeki 4 günlük ateşkesin uzatılabileceği yönünde açıklamalarda bulundu.

Hamas tarafından dün yapılan açıklamada, İsrail'in serbest bıraktığı Filistinli tutukluların sayısını artırmak için ciddi çaba sarf edilmesi halinde ateşkesin uzatılabileceği belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise aynı gün, ABD Başkanı Joe Biden'a "geçici ateşkes sona erdiğinde İsrail'in Gazze'deki harekatına tüm gücüyle devam edeceğini söylediğini" ifade etti.

Ancak Netanyahu, her gün 10 rehinenin daha serbest bırakılması halinde ateşkesin uzatılmasını memnuniyetle karşılayacağını da dile getirdi.

Öte yandan, İsrail ordusu sözcülerinden Tuğamiral Daniel Hagari, daha fazla rehinenin serbest bırakılması halinde ateşkesin uzatılmasına açık olduklarını kaydetti.

Bugün ateşkes anlaşmasının son günü ve son rehinelerin de bugün bırakılması bekleniyor.

Şimdiye kadar Hamas 39 İsrail, 17 Tayland, 1 Filipin ve 1 Rus vatandaşını serbest bıraktı. Buna karşılık olarak ise İsrail toplam 117 Filistinliyi serbest bırakmış durumda.

Ateşkes anlaşması kapsamında 11 İsrailli ve 33 Filistinlinin bugün serbest bırakılacağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.