Rusya: Ukrayna'ya gelen tüm Fransız askerlerini öldüreceğiz

Rusya: Ukrayna'ya gelen tüm Fransız askerlerini öldüreceğiz

Rusya Devlet Duması Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy, Fransa'nın Ukrayna'ya asker göndermesine ilişkin konuştu.

Rusya Devlet Duması Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy, Rus askerlerinin Ukrayna'ya gelen tüm Fransız askerlerini "ortadan kaldıracağını" söyledi.

Fransız BFMTV kanalına yaptığı açıklamada Tolstoy, "Ukrayna topraklarına gelecek olan tüm Fransız askerlerini öldüreceğiz. Hepsini." ifadelerini kullandı. Tolstoy daha önce Ukrayna'ya gönderilen 367 Fransız paralı askerden 147'sinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Tolstoy ayrıca, Rusya'nın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarını ve Kiev'e yardım sağlanmasına ilişkin sözlerini "umursamadığını" vurguladı.

19 Mart'ta Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Sergey Narışkin, Fransa'nın Ukrayna'ya gönderilmek üzere başlangıçta yaklaşık 2 bin askerden oluşacak bir askeri birlik hazırladığını öne sürmüştü.

Şubat ayı sonunda Paris'te Ukrayna konulu bir konferansın ardından Macron, Ukrayna'ya Batılı ülkelerden kara birlikleri gönderme olasılığından bahsetmişti.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.