Sudan'da darbe girişiminin lideri General Dagalo'dan 'ateşkes' açıklaması

Sudan'da darbe girişiminin lideri General Dagalo'dan 'ateşkes' açıklaması

Hızlı Destek Kuvvetleri lideri Dagalo, uzun bir süredir devam eden krizi sona erdirme çabalarının kalıcı bir ateşkes sağlamaya yönelik olması gerektiğini söyledi.

Sudan'da darbe girişiminin arkasındaki Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) lideri General Muhammed Hamdan Dagalo, ülkedeki savaşı sona erdirmeyi ve yeni bir devletin inşa edilmesini öngören "Sudan'ın Yeniden Doğuşu" adlı vizyonunu kamuoyuna sundu.

HDK lideri Dagalo, "Sudan'ın Yeniden Doğuşu" adlı vizyonla savaşı sonlandırmayı, tek bir ordu kurmayı, demokratik değerlere bağlı ve demokratik yollarla seçilmiş bir hükümet tarafından yönetilecek yeni bir Sudan devleti inşa etmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Dagalo ayrıca General Abdulfettah Burhan liderliğindeki askeri cunta yönetimine bağlı düzenli orduyla uzun vadeli bir ateşkes anlaşması yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Sudan askeri cunta yönetiminden Dagalo'nun önerisine dair bir açıklama yapılmadı.

Ülkede taraflar arasındaki savaş 20'nci haftasına girmiş durumda.

Düzenli ordu ile HDK birlikleri arasındaki çatışmaların bilhassa başkent Hartum'da yoğunlaştığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.