Sudan'da ordu güçlerinin gerçekleştirdiği saldırıda 32 sivil öldü

Sudan'da ordu güçlerinin gerçekleştirdiği saldırıda 32 sivil öldü

Sudan'da düzenli ordunun Omdorman kentindeki topçu saldırısında en az 32 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Sudan'da askeri cunta yönetimine bağlı düzenli ordu güçleri tarafından gerçekleştirilen kara bombardımanında en az 32 sivilin hayatını kaybettiği, onlarcasının yaralandığı bildirildi.

Bağımsız Acil Durum Avukatları Komitesi, Sudan'da düzenli ordunun salı günü Omdurman'ın batısındaki Ombada mahallesine yönelik düzenlediği topçu saldırısında en az 32 sivilin öldüğünü, onlarcasının yaralandığını açıkladı.

Komitenin açıklamasında "Sivillerin yaşadığı bölgelerde ağır ve hafif topçu silahlarının kullanılması bir savaş suçudur ve sivillerin yaşamlarının hiçe sayıldığını göstermektedir." ifadeleri kullanıldı.

Saldırıların ardından çok sayıda sivil Ombada mahallesini terk etti.

Ülkedeki askeri kaynaklar, düzenli ordunun Omdurman'da çok sayıda asker konuşlandırdığını belirtmişti. Kaynaklara göre düzenli ordu, Darfur bölgesinden başkente giden ana ikmal yolunu kesmek için büyük bir operasyona hazırlanıyordu.

Söz konusu ana ikmal yolunun darbe girişimini gerçekleştiren Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) tarafından kullanıldığı biliniyor.

Silahlı Çatışma ve Olay Konumu Veri Projesi'ne göre (ACLED), düzenli ordu güçleri ile darbe girişimi gerçekleştiren HDK arasında çatışmaların başladığı 15 Nisan'dan bu yana ülkede yaklaşık 5 bin kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.