Sudan'da morglarda yer kalmadı, binlerce ceset sokaklarda çürümeye terk edildi

Sudan'da morglarda yer kalmadı, binlerce ceset sokaklarda çürümeye terk edildi

Çatışmaların dördüncü ayını tamamlamak üzere olduğu Sudan'da bilanço ağırlaşıyor.

Sudan'da 15 Nisan'daki darbe girişiminin ardından başlayan çatışmalar dördüncü ayını tamamlamak üzere.

Çatışmalarda şimdiye dek yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş durumda, yüz binlerce sivil de evlerini terk ederek komşu ülkelere kaçmak zorunda kaldı.

Çatışmalarda ölenlerin en az 435'inin çocuk olduğu ifade ediliyor.

"Save the Children" tarafından bölgedeki son duruma ilişkin yapılan açıklamada, başkent Hartum'da morgların dolup taştığı belirtildi.

Açıklamaya göre binlerce ceset sokaklarda çürürken, sürekli olarak yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle morglardaki cesetlerde de çürümeler baş gösterdi.

Cesetlerin çürümesi sebebiyle birçok salgın hastalığın ortaya çıkma tehlikesinin bulunduğu ifade edilirken, bölgede ciddi bir kolera salgını yaşandığı da kaydedildi.

İnsani kriz derinleşirken çatışmalar da zaman zaman şiddetlenerek sürüyor.

Darbenin arkasındaki General Muhammed Hamdan Dagolo liderliğindeki Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) ile düzenli ordu güçleri arasındaki çatışmalarda da sivil altyapı ağır zarar görüyor.

Çatışmaların sona erdirilmesi konusunda da bir umut ışığı görülmüyor. Çatışmaların sürmesinin insani krizi ağırlaştırmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.