Suriyeli depremzedeler İran destekli Şii milislerin pençesine düştü

Suriyeli depremzedeler İran destekli Şii milislerin pençesine düştü

İran destekli milislerin Halep'teki depremzedelere saflarına katılma karşılığında 100 dolar, ev, gıda ve sağlık yardımı teklif ettiği bildirildi.

Esed rejimi ve İran, Suriye'de meydana gelen depremden çıkar sağlamakla suçlanıyor.

Orient News'in haberine göre, İran destekli milisler saflarına katılmaları karşılığında Halep'te depremzedelere para ve yardım teklif etti.

Suriye'nin kuzeyini etkileyen Türkiye merkezli depremlerin ardından Esed rejimi kontrolündeki bölgeleri terk eden Fatima Manghani, İran destekli milislerin depremin ardından ortaya çıkan felaketten istifade ederek gençleri kendi saflarına çekmeye çalıştığını söyledi.

Halep'te yardım duyurusunun başlaması beraberinde İran destekli milislerin saflarına katılma kampanyası da başlatıldığını belirten Manghani, Şii milislerce depremde evleri yıkılan birçok aileye ev bulma sözü verildiğini ifade etti.

Habere göre, depremin ardından cami ve okullara sığınan depremzedeler, Esed rejimi tarafından bu merkezlerden çıkarıldı.

Barınacak yerleri kalmayan depremzedelerin bir kısmı İran destekli grupların yardımlarına başvurmak durumunda kaldı. Manghani, İran destekli grupların depremzedelere "ev bulma" tekliflerinde bulunduğunu, bu durumun depremzedeleri söz konusu grupların yanına ittiğini dile getirdi.

Depremzede Fatima Manghani ayrıca İran destekli milislerin, hasar tespit ettikleri iddiasıyla hasarsız durumdaki binaları da kasıtlı olarak yıktıklarını öne sürdü.

Haberde ayrıca, İran'ın Suriye'de saflarına katılacak her bir kişiye 100 dolar, gıda ve sağlık yardımı teklif ettiği ve birçok alanda ayrıcalık hakkı tanıma sözü verdiği bilgisi yer aldı.

Manghani'ye göre çok sayıda depremzedeye Halep'teki birçok merkezde Şii ideolojisine yönelik dersler verildi.

İran destekli milislerin verdiği Şii ideolojisini anlatan derslerden birine katılan Mustafa L. Orient Net'e yaptığı açıklamada, eğitimlerin depremden bir hafta sonra başladığını söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.