"Trump Temsilciler Meclisi Başkanlığı'na aday gösterilecek"

"Trump Temsilciler Meclisi Başkanlığı'na aday gösterilecek"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Temsilciler Meclisi Başkanı adayı olarak gösterileceğini açıklandı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin kendi partisinden üyelerinin de oylarıyla görevine son verilmesinin yankıları sürüyor.

Teksas'ın Cumhuriyetçi Kongre üyesi Troy Nehls, eski ABD Başkanı Donald Trump'ı Temsilciler Meclisi'nin 'bir sonraki başkanı' olarak aday göstereceğini söyledi.

"Bu hafta ABD Temsilciler Meclisi yeniden toplandığında, ilk işim ABD Temsilciler Meclisi başkanlığına Donald J Trump'ı aday göstermek olacak" diyen Nehls, kararını şu ifadelerle anlattı:

"Hayatımdaki en büyük başkan olan Başkan Trump, Amerika'yı ilk sıraya koyma konusunda kanıtlanmış bir sicile sahip ve Temsilciler Meclisi'ni yeniden büyük yapacak."

ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı'nın Kongre üyesi olması gerekmemesine rağmen, şimdiye kadar başkan hep kongrede yer alan üyeler arasından seçildi.

McCarthy'nin görevden alınmasına oy veren Cumhuriyetçiler arasında yel almayan Nehls'in yanı sıra Florida Temsilcisi Greg Steube de Trump'ı destekleyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: Sputnik

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.