Ukrayna, Kuzey Kore üretimi mühimmatları ele geçirdi

Ukrayna, Kuzey Kore üretimi mühimmatları ele geçirdi

Ukrayna'nın ele geçirdiği Kuzey Kore üretimi mühimmatları Rus güçlere karşı kullandığı belirtiliyor.

(Fotoğraf: Radio Free Europe / Serhli Nuzhnenko)

Ukrayna güçlerinin Rusya'ya silah tedarik eden Kuzey Kore'nin mühimmatlarını ele geçirdiği bildirildi.

Financial Times'ın haberine göre, Ukrayna topçu birlikleri, Rus mevzilerini Kuzey Kore'de üretilmiş mühimmatlarla vuruyor.

Ukraynalı askerler, Kuzey Kore roketlerinin Ukrayna'daki Rus birliklerine teslim edilmeden önce "dost bir ülke" tarafından bir gemiden ele geçirildiğini belirtti.

Habere göre, Ukrayna Savunma Bakanlığı yetkilileri de Kuzey Kore üretimi roketlerin Rus güçlerden ele geçirildiğini açıkladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Danışmanı Yuriy Sak "Tanklarını ele geçiriyoruz, ekipmanlarını ele geçiriyoruz ve bunun (Kuzey Kore yapımı silahlar) Ukrayna ordusunun başarılı bir askeri operasyon gerçekleştirmesiyle sonuçlanması da çok olası." diye konuştu.

Sak ayrıca "Rusya, Kuzey Kore ve İran da dahil olmak üzere her türden tiranlıkla farklı mühimmat türleri için alışveriş yapıyor." dedi.

Ancak Ukraynalı askeri yetkililere göre, Kuzey Kore üretimi mühimmatlar düşünüldüğü kadar işlevli değil.

Ukrayna topçu sınıfı komutanlarına göre, Kuzey Kore mühimmatları başarısız vurma oranlarına sahip ve zaman zaman patlamıyor. Bu sebeple söz konusu mühimmatlar Ukraynalı askerleri tarafından pek fazla tercih edilmiyor. Fakat başarısızlık oranlarına rağmen Ukraynalılar Kuzey Kore roketlerini kullanmaya devam ediyor. Ukraynalı komutanlar "Rus güçleri karşısında elde edebilecekleri her rokete ihtiyaçları olduğunu" söylüyor.

Beyaz Saray mart ayında, Moskova'nın Pyongyang yönetimiyle silah tedariki üzerine görüşmelerde bulunduğunu iddia etmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby de Pyongyang'ın Rus Wagner'e roket ve füze sattığını öne sürmüştü.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.