İsrail, 17 aylık çekingenliğin ardından Ukrayna'ya askeri yardım sağlayacak

İsrail, 17 aylık çekingenliğin ardından Ukrayna'ya askeri yardım sağlayacak

İsrail'in Filistinli silahlı grupların füze ve roket saldırılarına karşı kullandığı erken uyarı sistemini Ukrayna'ya sağlayacağı belirtiliyor.

İsrail'in Rusya karşısında Ukrayna'ya askeri yardım yapmaya hazırlandığı bildirildi.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin başlangıcından bu yana İsrail, "askeri teknolojilerin İran'ın eline geçebileceği" gibi birtakım güvenlik sebeplerini gerekçe göstererek Kiev yönetimine askeri ve savunma yardımı yapmayı reddediyordu.

Ancak ABD ve diğer Batılı ülkelerden yapılan onlarca itiraz, İsrail'i Ukrayna'ya somut bir destek sağlamaya zorladı.

Bu kapsamda İsrail Savunma Bakanlığının Savunma Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü ile Siyasi-Askeri Büro yetkilileri temin edilecek askeri sistemlerin Ukrayna sistemlerine entegresini sağlama çalışmalarında bulunmak üzere Ukrayna'nın başkenti Kiev'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kiev çevresine erken uyarı sistemi

İsrail'in Rus güçleri tarafından yapılan hava saldırılarına karşı daha erken önlem alınabilmesi için başkent Kiev'in çevresinde "erken uyarı sistemi" kurmayı planladığı belirtiliyor.

Bu kapsamda, İsrail'in Filistinli silahlı grupların ateşlediği füze ve roket saldırılarına karşı kullandığı "Red Alert" erken uyarı sisteminin Ukrayna'ya ait uyarı sistemlerine entegre edilmesi düşünülüyor.

Söz konusu sistemle başkent Kiev'e atılan füzelerin iniş alanının tespit edilmesi öngörülüyor. Fakat belli bir rotada hareket etmedikleri ve uzaktan komuta edilmeleri sebebiyle kamikaze dronelar ve seyir füzeleri karşısında başarısız olabileceği belirtiliyor.

Ukrayna ve İsrail'in Rus füzelerine karşı erken uyarı sistemlerinin testlerini eylül ayında başlatabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.