Türkiye, İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınını kınadı

Türkiye, İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınını kınadı

Türkiye Dışişleri, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınını şiddetle kınadığını belirten bir açıklama yayımladı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in radikal Yahudi yerleşimcilerle ve İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği baskını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı’nın radikal yerleşimcilerle ve İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği provokatif baskını şiddetle kınıyoruz.

Mescid-i Aksa'nın kudsiyetini ve uluslararası hukuka dayanan tarihi statüsünü ihlal eden bu provokasyonlara izin verilmemesi ve gerginliğin tırmanmaması için İsrail makamlarını gerekli önlemleri ciddiyetle almaya davet ediyoruz."

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında radikal Yahudi yerleşimciler, Negev ve Celile Kalkınma Bakanı Yitzhak Wasserlauf ve Yahudi din adamlarıyla birlikte, işa beAv gününü anmak için perşembe günü sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın gerçekleştirmişti.

2022 yılında göreve gelmesinden bu yana 3 kez Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Ben-Gvir, daha önce yaptığı açıklamalarda "Kudüs'ün ve tüm İsrail topraklarının sahibi biziz." demişti.

Filistinliler, İsrailli bakanın Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine ve bölgenin statükosunu ihlal etmesine tepki gösterdi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum