Netanyahu: Yargı reformu demokrasimize zarar vermeyecek

Netanyahu: Yargı reformu demokrasimize zarar vermeyecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yargı reformu hakkında açıklamalarda bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yargı reformu kapsamında Parlamento'nun, Yüksek Mahkeme'nin yetkilerinin sınırlandırılması kararının ülke demokrasisine zarar vermeyeceği iddiasında bulundu. 

Euronews'in haberine göre, ABD medyasına peş peşe mülakatlar veren Netanyahu, bir yandan Washington'a dolaylı olarak mesaj gönderirken bir yandan da ülke içindeki eleştirilere karşı saldırıya geçti.

ABC'ye konuşan Netanyahu, resmi bir anayasa işlevi gören İsrail Temel Yasaları'ndan birinde yapılan değişikliğin "aktivist" bir mahkeme için "küçük bir düzeltme" olduğunu söyledi.

Düzenlemenin (faydasının) ortalık sakinleştiğinde daha net bir şekilde ortaya çıkacağını savunan Netanyahu, "İsrail demokrasisinin sonu olarak tanımlanıyor, bence bu aptalca ve ortalık yatıştığında herkes bunu görecek" ifadesini kullandı. 

Bir diğer röportajını CNN'e veren Netanyahu, hükümetin Yüksek Mahkeme'nin olası iptal kararına uyup uymayacağı yönündeki soruyu yanıtsız bıraktı.

Ancak süreci 'sarmal'a benzeten Netanyahu, Yüksek Mahkeme'nin hükümetin faaliyetlerini engelleme yetkisini ortadan kaldıran yasayı bozması halinde ülkenin "bilinmeyen bölgeye" girebileceği uyarısında bulunarak, "umarım o noktaya gelmeyiz." diye konuştu. 

Başbakan Natanyahu, değişikliklerin hükümet organlarını dengeleyeceğini savunuyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.