Milli Savunma Bakanı Güler İsrailli mevkidaşı Gallant ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Güler İsrailli mevkidaşı Gallant ile görüştü

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile güvenlik alanında iş birliğini güçlendirmeyi görüştüklerini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi." denilirken görüşmelere dair detay paylaşılmadı.

İsrail Savunma Bakanı Gallant da Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Milli Savunma Bakanı Güler ile ilk kez görüştüğünü duyurdu.

Bakan Gallant, bugün sabah saatlerinde gerçekleşen telefon görüşmesinde Güler ile "güvenlik alanında iş birliğinin ve diyaloğun güçlendirilmesi konusunun masaya yatırıldığını belirtti.

Gallant ayrıca görüşmede Güler'e, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin, "Ortadoğu'da istikrarı artıracak ortak güvenlik ve stratejik çıkarla eş değer olduğu mesajını" ilettiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.