Yemen açıklarında bir gemi saldırıya uğradı

Yemen açıklarında bir gemi saldırıya uğradı

Yemen'in Aden şehri açıklarında ticari bir geminin ele geçirilmeye çalışıldığı bildirildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

İsrail bağlantılı bir şirkete ait bir tankerin Pazar günü Yemen açıklarında silahlı kişiler tarafından saldırıya uğradığı belirtildi.

Bir süreliğine alıkonulan gemi ardından serbest kalarak yoluna devam etti.

ABD'li bir savunma yetkilisinden yapılan açıklamada "Kimliği belirsiz silahlı kişilerin 26 Kasım'da Aden Körfezi'nde M/V Central Park'ı ele geçirdiğine dair işaretler var. ABD ve koalisyon güçleri bölgede ve durumu yakından izliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Olayın ardından ABD güçlerinin duruma müdahil olduğu ifade edildi.

Geminin 22 mürettebatı arasında Rusya, Vietnam, Bulgaristan, Hindistan, Gürcistan ve Filipinler vatandaşlarının olduğu, geminin kaptanının ise Türk olduğu belirtildi.

Türkiye Denizcilik Genel Müdürlüğü, geminin Türk kaptanının Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan'ın da Okan Yüksel olduğunu açıkladı.

Gerilimin ardından ABD Donanması'na bağlı güçlerin saldırıyı düzenleyen 5 kişiyi yakaladığını açıkladı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), olayın ardından gece 01.40 sularında Husilerin bölgedeki ABD savaş gemisine ve kaçırılma girişiminde bulunulan tankere balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzeler gemilerin 10 deniz mili (18.5 kilometre) uzağına düştü.

Husiler bir süre önce bir başka ticari gemiyi kaçırmıştı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.