Yemen'de BAE bağlantılı üst düzey askeri isim El Kaide saldırısında öldü

Yemen'de BAE bağlantılı üst düzey askeri isim El Kaide saldırısında öldü

Yemen'in güney kesiminde El Kaide'nin BAE bağlantılı üst düzey bir askeri lidere suikast düzenlediği bildirildi.

Yemen'in güneyinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi'nin (GGK) askeri liderlerinden birine suikast düzenlendi.

GGK'nin özel askeri birimi olan Hizam el Emni'nin Yemen'in Ebyen ilindeki komutanı olan Abdullatif es Seyyid Bafakih'in dün düzenlenen bombalı suikast sonucu öldüğü bildirildi.

Ebyen ilinin Mudiye ilçesine bağlı Vadi Rafd bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda Seyyid'in yanı sıra 3 asker de öldürüldü.

Saldırıyı Arap Yarımadası El Kaidesi (AYEK) üstlendi.

Abdullatif es Seyyid, Yemen'de BAE bağlantılı güçlerin en üst düzey askeri liderlerinden biriydi.

2000'li yıllardan bu yana aktif olarak savaş sahasında faaliyet gösteren savaş ağası Abdullatif es Seyyid 2011 yılında kısa bir süreliğine AYEK'e katılsa da ardından Yemen hükümeti güçlerinin saflarına dahil olmuştu.

Ayrılıkçı Güney Yemen hareketinin saflarında yer alan Seyyid, 2015 yılından sonra bölgede BAE'nin artan etkinliği kapsamında BAE destekli güçleri komuta etmeye başladı.

Seyyid bölgede El Kaide'ye karşı savaşan en üst düzey askeri isimlerden biri olarak gösteriliyordu.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.