Yemen'de savaştan kaçan sivillerin kaldığı kamplarda salgın hastalık alarmı

Yemen'de savaştan kaçan sivillerin kaldığı kamplarda salgın hastalık alarmı

Yemen'de savaştan kaçarak ülke içinde sığınmacı konumuna düşen sivillerin kaldığı kamplarda salgın hastalıkların baş gösterdiği ifade edildi.

Yemen'de savaşın yol açtığı insani kriz derinleşiyor.

New Arab'ın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, Yemen'in orta kesimindeki Marib ilindeki sığınmacı kamplarında salgın hastalıklar baş göstermiş durumda.

Dang humması salgınının günden güne yayıldığı, son 9 günlük süreçle yalnızca tek bir kampta toplam 106 vakaya rastlandığı belirtiliyor.

Bölgedeki hastanelere kaldırılan sığınmacıların yeterli sağlık imkanlarına sahip olmadığı ve salgın riskinin büyük bir insani krize yol açabileceği kaydediliyor.

Yaz mevsiminin gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla bölgede sivrisineklerin çoğaldığı ve sivrisinek kaynaklı virüs vakalarında artış yaşandığı dikkat çekiyor.

Sağlık Bakanlığı'na göre dang humması, tüm dünyada tropikal ve subtropikal bölgelerde endemik olarak görülen, şiddetli grip benzeri semptomlara neden olan viral bir hastalık. Kırılmış gibi kemik ağrılarına neden olduğu için 'kırık kemik humması' olarak da bilinen hastalığın etkeni flavivirüs ailesinden dang virüsü. Virüs aedes cinsi sivrisinekler tarafından taşınıyor ve bulaştırılıyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.