YÖK, El Ezher ve Medine İslam Üniversitesi'nin denkliğini iptal etti

YÖK, El Ezher ve Medine İslam Üniversitesi'nin denkliğini iptal etti

YÖK, Mısır'daki El Ezher'in ve Suudi Arabistan'daki Medine İslam Üniversitesi'nin denkliğini iptal etti.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Mısır’daki El Ezher ve Suudi Arabistan’daki Medine İslam Üniversitesi’ne ilişkin tartışmalı bir karara imza attı.

1997 yılında İslam dünyasındaki birçok üniversitenin denkliği iptal edilmiş, 2015 yılında bu karar kaldırılarak denklik verilmeye devam edilmiş ve denklikleri iptal edilen eski mezunların diplomaları da yeniden şartsız olarak tanınmıştı.

Yeni Şafak’ın aktardığı habere göre 2019, 2020 ve 2021 yılında da Ezher mezunu öğrencilere şartsız denklik verildi. Ancak 2021’in Şubat ayından itibaren şartlı denklik uygulaması fiilen geri döndü. Bu tarihten sonra denklik başvurusu yapan Ezher mezunları olumsuz yanıtlarla karşılaştı.

YÖK Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı, denklik başvuruşu yapan öğrencilere şu cevabı gönderdi:

"Mısır, Al Azhar University üzerinden yapmış olduğunuz denklik başvurunuz Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde incelenmiştir. Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 06.04.2022 tarihli toplantısında; Türkiye’deki bir üniversitede ‘Tefsir Tarihi ve Usulü, Hadis Tarihi ve Usulü, Hadis I, Tefsir I, İslam Tarihi I, Dinler Tarihi’ derslerini tamamlamanız ve başarılı olduğunuzun belgelenmesi halinde denklik işleminizin yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda kurulumuzca yapılacak yerleştirme işleminde göz önünde bulundurulmak üzere ‘İlahiyat’ bölümü bulunan üç devlet üniversitesi tercihinizi yaparak kurulumuza bildirmeniz gerekmektedir."

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum