1 yıl önce aksini söylemişti: Japonya Başbakanı'ndan 'Kuzey Kore' açıklaması

1 yıl önce aksini söylemişti: Japonya Başbakanı'ndan 'Kuzey Kore' açıklaması

Japonya Başbakanı Şinzo Abe 'Kim Jong-Un ile doğrudan görüşerek, Kuzey Kore ile güven inşa etme ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri yeniden kurma' sözü verdi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe Japon parlamentosu Diet'in yeni yasama dönemi açılışında yaptığı konuşmasında, ülkesinin 2019 yılındaki dış politika öncelikleri ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çin-Japonya ilişkilerini ‘yeni bir aşamaya’ taşıma sözü veren Abe, “Karşılıklı güvensizlik duvarını kırmak için mümkün olan her fırsatı değerlendirerek hareket edeceğim. Kuzey Kore'nin nükleer ve füze meselelerinin yanı sıra kaçırma operasyonları dosyasını çözmek için doğrudan Kim ile görüşeceğim” diyerek, Japon vatandaşlarının, Soğuk Savaş sırasında casus olarak yetiştirilmek üzere Kuzey Koreli ajanlar tarafından kaçırılması konusundaki anlaşmazlığı çözme çağrısında bulundu.

Abe, Kuzey Kore lideriyle görüşmesine yönelik herhangi bir zaman çizelgesi belirtmedi.

Japon Başbakanı’nın bu konuşması, bir yıl önce, Pyongyang'ın nükleer ve füze programlarını ‘benzeri görülmemiş ve tehlikeli bir tehdit’ olarak nitelendirip, ‘Kuzey Kore'yi politikalarını değiştirmeye zorlama’ sözü vererek daha katı bir yaklaşım sergilediği konuşması ile çelişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.