"10 milyon çocuk 5 yaşına gelmeden ölecek"

"10 milyon çocuk 5 yaşına gelmeden ölecek"

UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) raporuna göre, 10 milyon çocuk henüz 5 yaşına gelmeden önlenebilir sebepler yüzünden hayatını kaybedecek.

UNICEF'in (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nden aldığı verilere göre yaptığı değerlendirme şöyle:

- 2018 - 2030 yılları arasında mevcut sayıya ek olarak 10 milyon çocuk daha 5 yaşına gelmeden önlenebilir nedenler yüzünden yaşamını yitirecek,

- 31 milyon çocuk yetersiz beslenme yüzünden yetersiz gelişecek,

- 22 milyon çocuk ilkokul öncesi eğitimden yararlanamayacak,

- 150 milyon kız çocuk 18 yaşına gelmeden evlenmiş olacak,

- Çoğu çocuk olmak üzere 670 milyon insan içme suyu temin hizmetlerinden yoksun kalmaya devam edecek.

Rapor, 520 milyon çocuğun en az üçte ikisine ilişkin elde hiç veri bulunmayan ya da değerlendirmeye yetecek veri olmayan ülkelerde yaşadığını, dolayısıyla bu çocukların fiilen “sayım dışı” kaldığı uyarısında bulunuyor.

Rapor, değerlendirmeyi 5 maddeye göre yapıyor: Sağlık, eğitim, şiddet ve sömürüden korunma, güvenli ortamlar ve fırsat eşitliği. 

UNICEF Veri, Araştırma ve Politika Bölümü Direktörü Laurence Chandy “Çoğu ülkede, hedefler doğrultusunda yol alınıp alınmadığını gösteren bilgilere sahip bile değiliz. Dünyadaki çocuklar bize güvenirken biz onların hepsinden haberdar bile değiliz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.