'11 Eylül hastalıkları' nedeniyle ölen itfaiyecilerin sayısı saldırıda ölenlerle eşitlendi

'11 Eylül hastalıkları' nedeniyle ölen itfaiyecilerin sayısı saldırıda ölenlerle eşitlendi

2001'deki 11 Eylül saldırılarında yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmiş, ölümlerin çoğu New York'ta gerçekleşmişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 11 Eylül saldırıları sonrası yaşadıkları hastalıklardan dolayı hayatını kaybeden itfaiye görevlilerinin sayısının saldırı sırasında ölenlerle eşitlendiği duyuruldu.

New York İtfaiye Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerinin yıkılması sırasında 343 itfaiyecinin hayatını kaybettiği, bugün ise teşkilata bağlı iki kişinin daha hayatını kaybetmesi ile bu sayının eşitlendiği belirtildi. 

"Bu ölümlerle birlikte kasvetli ve dikkate değer bir dönüm noktasına ulaştık" diyen New York İtfaiye Komiseri Laura Kavanagh yaptığı açıklamada, "Bu üyelerimizin aileleri ve onları seven herkes için yüreğimiz yanıyor." ifadelerini kullandı.

Belediye yetkililerine göre, 2001'de yaşanan saldırıların 22. yıl dönümünden kısa bir süre sonra, acil tıp teknisyeni Hilda Vannata 20 Eylül'de kanserden, emekli itfaiyeci Robert Fulco ise 23 Eylül'de pulmoner fibrozis nedeniyle hayatını kaybetti.

New York İtfaiyesi, her iki hastalığın da "Dünya Ticaret Merkezi'nde kurtarma ve iyileştirme çalışmalarında iki itfaiyecinin geçirdiği zamanın bir sonucu" olduğu belirtildi.

2001'deki 11 Eylül saldırılarında yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmiş, ölümlerin çoğu New York'ta gerçekleşmişti. 

El-Kaide mensupları ele geçirdikleri iki yolcu uçağını Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerine çarptırdı. Yangın çıkan binalarda birçok kişi üst katlarda mahsur kaldı ve şehri dev bir duman bulutu kapladı. 

Saldırı, ABD tarihindeki en büyük acil durum personeli kaybına neden oldu.

New York İtfaiyesi, 11 bin ilk müdahale görevlisinin 11 Eylül'le bağlantılı hastalıklardan muzdarip olduğunu ve bunların 3 bin 500'ünün kansere yakalandığını açıkladı.

Kaynak: Euronews

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.