11 Eylül Mağdurları Suudi Arabistan'a Dava Açabilecek

11 Eylül Mağdurları Suudi Arabistan'a Dava Açabilecek

ABD'de, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınlarının Suudi Arabistan'a dava açmasının önünü açacak olan tartışmalı tasarı onaylandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Kongre’nin üst kanadı Senato, 11 Eylül saldırısında ölenlerin ailelerinin Suudi Arabistan’a dava açmasına imkan tanıyan yasa tasarını onayladı.

Suudi yöneticilerin El Kaide’ye destek verdiği iddiasına dayanan tartışmalı tasarı Senato’daki oturuma katılanların tamamının oylarıyla geçti. Tasarı, Amerikan mahkemelerinde başka ülkeler aleyhine dava açılmasını engelleyen 1976 tarihli yasada değişiklik öngörüyor.

Beyaz Saray'ın yasalaşan tasarıya karşı olmasının nedenleri arasında “Bu yasa uzun zamandır yürürlükte olan dokunulmazlıkla ilgili egemen uluslararası hukuk normlarının değişmesine yol açabilir. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı bu yasanın dünya genelinde Birleşik Devletleri diğer mahkemeler önünde kırılgan bir duruma sokabileceğine dair ciddi endişeler beslemeye devam ediyor" şeklinde endişelerin yer aldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.