13 hakim ve savcı görevden ihraç edildi

13 hakim ve savcı görevden ihraç edildi

Hakim ve Savcılar Kurulu, 'FETÖ' soruşturması kapsamında 13 hakim ve savcıyı görevden ihraç kararı aldı.

Hakim ve Savcılar Kurulu, (HSK) 'FETÖ' soruşturması kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan 13 hakim ve savcıyı meslekten ihraç kararı aldı.

HSK, başlattığı soruşturma kapsamında 13 hakim ve savcıyı görevden almıştı.

Meslekten ihraç edilen 13 hakim ve savcı için verilen kararda, "FETÖ/PYD silahlı terör örgütü ile iltisak ve irtibatlı olduğu sabit görülmüştür" ifadeleri yer aldı.

HSK tarafından ihraç edilen isimler şu şekilde:

"Bursa Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şakir Karataş, daha önce tedbiren görevden uzaklaştırılan Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aksu, Gaziosmanpaşa Hakimi Ahmet Şaldırdak, Kumluca Hakimi Gülşah Kavak, Bayburt Hakimi Havva Nur Fidan, Muş Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Bora, Midyat Hakimi Kübra Tunçay, Bingöl Cumhuriyet Savcısı Hayati Çetin, Şırnak Cumhuriyet Savcısı Emrah Çiçek, Eğil Hakimi Murat Çiçek, Şile Cumhuriyet Savcısı Habip Gündüz, Kuşadası Cumhuriyet Savcısı Ramazan Çevik ve Gölbaşı (Ankara) Cumhuriyet Savcısı Selahattin Yılmaz."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.