13 milyon Suriyeli yardıma muhtaç

13 milyon Suriyeli yardıma muhtaç

BM, 13 milyon Suriyelinin yardıma muhtaç olduğunu belirterek, Ürdün sınırına yığılmış 50 bin mültecinin durumuna dikkat çekti.

Suriye'deki insani trajedi sürüyor. BM Acil Yardımlar Koordinatörü Mark Lowcock, Suriye'de 13 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğunu, aralarından 6 milyonu aşkın kişinin gıda, içme suyu, ilaç ve barınma sıkıntısı yaşadığını belirtti.

ABD ve PKK'nın bombardımanına hedef olan Rakka kentinden 436 bin kişi 60 farklı bölgeye kaçmış, Deyr ez Zor kentinden de Ağustos ayından itibaren 350 bin kişi kaçmak zorunda kalmıştı.

BM verilerine göre 2017 yılının son üçte birlik kısmında 2 milyona yakın Suriyeli ülkesi içinde yer değiştirmek zorunda kaldı.

Öte yandan Ürdün sınırında çöllük bölgedeki sınırda yer alan Rakban kampına gıda sevkiyatının önemli oranda azaldığı belirtildi. Bölgede 50 bine yakın mülteci bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.