"14 Ağustos" Mesajı Atan 6 Kişiye Tutuklama

"14 Ağustos" Mesajı Atan 6 Kişiye Tutuklama

Kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin Twitter hesabından "14 Ağustos" mesajı yayınladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 8 personelden 6'sı tutuklandı.

Konya'da darbe girişiminin ardından kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin resmi twitter hesabından "14 Ağustos" mesajı attıkları ileri sürülen üniversite personeli 6 kişi tutuklandı.

Gevher Sultan Eğitim Araştırma Sağlık ve Kültür Vakfı'na ait Mevlana Üniversitesi, darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kapsamında alınan önlemlere ilişkin kanun hükmünde kararname kapsamında 15 vakıf üniversitesiyle birlikte kapatıldı.

 

3 Ağustos'ta kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin resmi twitter hesabından, "14 Ağustos'ta görüşmek üzere" şeklinde bir paylaşım yapıldı.

Konuyla ilgili çalışma başlatan polis, mesajları yayınladığı ileri sürülen kapatılan üniversitenin basın yayın ile bilgi işlem merkezinde görevli 8 kişiyi gözaltına aldı.

 

Bu kişilerden biri polisteki ifadesinin ardından, biri de mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 6 kişi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Soruşturma kapsamında 1 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.