"14 yaşındaki çocuk 'Cumhurbaşkanına hakaretten' gözaltına alındı"

"14 yaşındaki çocuk 'Cumhurbaşkanına hakaretten' gözaltına alındı"

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Serhat Taş isimli çocuk, sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'a ve bazı devlet büyüklerine “hakaret ettiği” gerekçesiyle bu sabah gözaltına alındı.

Rudaw'ın haberine göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Serhat Taş isimli çocuk, sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'a ve bazı devlet büyüklerine “hakaret ettiği” gerekçesiyle bu sabah gözaltına alındı.

Serhat Taş'in babası Cabbar Taş'ın  Rudaw'a verdiği bilgilere göre, Şemdinli emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler bugün sabah saatlerinde Moda Mahallesi'nde ikamet eden Serhat Taş'ı gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgusundan sonra Şemdinli Cumhuriyet savcılığı'na sevk edilen Serhat Taş, buradaki ifadesinin ardından Hakkari emniyet müdürlüğü'ne sevk edildi.

Oğlunun paylaştığı bir videodan dolayı gözaltına alındığını ve bu videoyu paylaştığı için pişmanlık duymadığını belirten baba Cabbar Taş, bunu savcılıktaki ifadesinden de söylediğini belirtti.

Cabbar Taş, paylaşılan videonun suç unsuru teşkil etmediğini, mizahi amaç taşıdığını ve daha önce de birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşıldığını iddia etti. 

"Çocuğumun  psikolojisini bozdular" diyen Cabbar Taş "Çok şükür çocuğum hırsızlık yapmış değil herhangi bir yüz kızartıcı suça karışmış değil sadece sosyal medyada paylaştığı bir videodan dolayı 13-14 yaşındaki bir çocuğu gözaltına aldılar biz bu muameleyi hak etmiyoruz" dedi .

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.