1994 saldırısında rolü olan isim İçişleri Bakanı oldu, Arjantin İran'ı kınadı

1994 saldırısında rolü olan isim İçişleri Bakanı oldu, Arjantin İran'ı kınadı

Arjantin'in 1994'teki bir saldırıdan hakkında yakalama kararı çıkardığı Ahmed Vahidi'nin İran'da İçişleri Bakanı olması üzerine Arjantin İran'ı sert biçimde kınadı.

Arjantin, İran yönetimini ve yeni cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi Ahmed Vahidi'nin İran içişleri bakanlığı makamına atanmasından ötürü resmen kınadı.

Arjantin 18 Temmuz 1994'te ülkenin başkenti Buenos Aires'te gerçekleşen, 86 kişinin öldüğü bombalı saldırıdan İran ve Lübnan'daki Hizbullah'ı sorumlu tutuyor.

Bu saldırıda 'İsrail-Arjantin Dayanışma Derneği' (AMIA) isimli bir Yahudi kültür merkezi hedef alınmıştı.

İran Devrim Muhafızı komutanlarından olan Ahmed Vahidi (1958-) İran'ın yeni cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hükümetinde İçişleri Bakanı oldu. Vahidi, Ahmedinejad'ın ikinci döneminde (2009-2013) İran'ın savunma bakanıydı.

1994'te Arjantin'deki saldırının olduğu dönemde İran Devrim Muhafızları yöneticilerinden olan Vahidi, Arjantin'in saldırıyı yönetmekle suçladığı ve hakkında yakalama kararı çıkardığı isimlerden biri. Arjantin, Vahidi 2009'da İran'ın Savunma Bakanı olduğunda da İran'ı kınamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.