200 Arakanlı çocuk yetersiz beslenmeden dolayı öldü

200 Arakanlı çocuk yetersiz beslenmeden dolayı öldü

Bangladeş-Myanmar sınırındaki Teknaf ve Ukhiya bölgelerine sığınan en az 200 Arakanlı Müslüman çocuğun son bir haftada hayatını kaybettiği duyuruldu.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e geçen Arakanlı Müslümanlardan en az 200 çocuğun, yetersiz beslenme ve sağlık imkanlarının yetersizliği nedeniyle son bir haftada hayatını kaybettiği bildirildi.

AA'nın Bangladeş basınına dayandırdığı habere göre, adının açıklanmasını istemeyen bir sağlık görevlisi, Bangladeş'e geçen Arakanlı Müslümanların sığındığı Cox's Bazar kentindeki Teknaf ve Ukhiya bölgelerinde son bir haftada en az 200 Arakanlı Müslüman çocuğun öldüğünü belirtti.

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan'da sivillere yönelik saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda 150'den fazla köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı. On binlerce Arakanlı Müslüman can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz yoluyla Bangladeş'e geçiyor. 25 Ağustos'dan bu yana Bangladeş'e 313 bin Arakanlı Müslüman ulaştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.