28 Şubat sanığı Çetin Doğan: Af dilemesi gereken onlar, biz değiliz

28 Şubat sanığı Çetin Doğan: Af dilemesi gereken onlar, biz değiliz

28 Şubat davasında cezaların onanmasının ardından cezaevine giren emekli orgeneral Çetin Doğan 'af tartışmalarına' ilişkin olarak açıklama yaptı. 

28 Şubat davasında cezaların onanmasının ardından 81 yaşında cezaevine giren emekli orgeneral Çetin Doğan 'af tartışmalarına' ilişkin olarak, "28 Şubat Davası’nda evet suçlular var. Ancak bu suçlular hiçbir zaman sanıklar olmadı. Davaya bakanlar, davaya ruhsat verenler, hukuksuz süreci başlatanlar, bu hukuksuz sürece destek olanları, bu adaletsizliğe kesintisiz güç kaynağı sağlayanlar asıl suçlulardır. Bu sebeple, özür dilemesi gereken, af dilemesi gereken de onlardır. Bizler değiliz." açıklamasını yaptı. 

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın sorularını da yanıtlayan Doğan, “Bizim yaşadığımız haksızlıklara toplum alıştı” dedi. 1403 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala’yı örnek gösteren Doğan, “İşte bakın Osman Kavala yıllardır tutuklu. Bizim yaşadıklarımız onunkilere göre daha sınırlı" dedi.

Doğan şunları kaydetti: 

"28 Şubat Davası’nda evet suçlular var ancak bu suçlular hiçbir zaman sanıklar olmadı"

"28 Şubat Davası’nda evet suçlular var. Ancak bu suçlular hiçbir zaman sanıklar olmadı. Davaya bakanlar, davaya ruhsat verenler, hukuksuz süreci başlatanlar, bu hukuksuz sürece destek olanları, bu adaletsizliğe kesintisiz güç kaynağı sağlayanlar asıl suçlulardır. Bu sebepler, özür dilemesi gereken, af dilemesi gereken de onlardır. Bizler değiliz.

Bizler Nemrut Mustafa Paşa’nın yaptığına benzer bir yargılamaya muhatap olduk. Bu davada verilen hükümler, verenlerin kendi ailelerine ve çocuklarına bıraktıkları mirastır. Ben ise sevenlerime iyi bir miras bırakıyorum.

Yargılandığımız davanın seyri, Mahkeme Başkanı Fevzi Cıngar ve duruşma savcısının görevden alınması ile değişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum