'3.5 milyon kişi elektrik 710 bin kişi doğalgaz borcunu ödeyemiyor'

'3.5 milyon kişi elektrik 710 bin kişi doğalgaz borcunu ödeyemiyor'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyemeyen abone sayısını açıkladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlara değinerek, Meclis'teki görüşmelerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e kaç kişinin elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyemediğini ve kış döneminde yeniden zam yapılıp yapılmayacağını sordu.

Cumhuriyet’in haberine göre Dönmez, Ocak 2019-Eylül 2019 tarihlerindeki dokuz aylık dönemde borcunu ödeyemediği için hakkında işlem yapılan elektrik abone sayısının 3 milyon 365 bin 784, doğalgaz abone sayısının da 710 bin 364 olduğunu açıkladı.

Dönmez’in verdiği yanıtları değerlendiren Demirtaş, hükümetin yerel seçimlerden önce zam yapılmayacağı sözünü verdiğini ama altı ayda hem elektriğe hem de doğalgaza zam yapıldığına dikkat çekti.

CHP’li vekilin “Kış döneminde elektrik ve doğalgaza yeni bir zam daha yapacak mısınız?” sorusunda ise bakan şu yanıtı verdi: “Enerji fiyatları; enflasyondan, döviz kurlarından ve petrol fiyatlarından önemli oranda etkilenmektedir. Bu parametrelerde yaşanan gelişmeler ile yatırımlara ve işletme gereklerine bağlı olarak, zaman zaman fiyat ayarlamalarına gidilebilmektedir. Bu kapsamda, düzenlemeye tabi olan tarifelerde mevzuatta belirlenen usul, esas ve dönemlerde olan ayarlamalar yapılmaktadır.”

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum