30 yıl sonra: Umman'ın Bağdat Büyükelçiliği yeniden açılıyor

30 yıl sonra: Umman'ın Bağdat Büyükelçiliği yeniden açılıyor

Umman, 30 yılın ardından Bağdat Büyükelçiliği’nin yeniden açılacağını bildirdi.

Umman, 30 yılın ardından Irak'taki diplomatik faaliyetlerine yeniden başlamak için harekete geçerek, Bağdat Büyükelçiliği’nin yeniden açılacağını bildirdi.

Umman Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Umman ve Irak arasındaki kardeşlik ve tarihsel bağlara dayanarak, Umman diplomatik çalışmalarına devam etmek için Bağdat'taki Büyükelçiliği’ni yeniden açmaya karar verdi. Kuşkusuz ki, Bağdat'taki Umman Büyükelçiliği'nin yeniden açılması, iki kardeş ülke ve halk arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesine katkıda bulunacak" ifadelerine yer verildi.

Bağdat Hükümeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alavi bin Abdullah'ın, Iraklı mevkidaşı Muhammed Ali el-Hekim'e gönderdiği mektupta, Umman'ın Bağdat'taki Büyükelçiliği’ni yeniden açarak diplomatik faaliyetlerine başlamak istediğinin ifade edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Bağdat Hükümeti'nin bu adımı, kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi ve Arap dünyasındaki ortak iş birliğinin güçlendirilmesinin bir işareti olarak gördüğü ifade edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.