3D Baskı ile üreten olun

3D Baskı ile üreten olun

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilim insanları 3 boyutlu tasarımların hayata geçirmenin yollarını arıyorlar. 3 boyutlu birçok şey insan hayatını ve hatta canlı hayatını çok fazla kolaylaştıracak.

3D Baskı ile üreten olun

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilim insanları 3 boyutlu tasarımların hayata geçirmenin yollarını arıyorlar. 3 boyutlu birçok şey insan hayatını ve hatta canlı hayatını çok fazla kolaylaştıracak. İnsanın kafatasından burun kemiklerine eklem yerlerinden diz kapaklarına kadar birçok insan parçaları bu cihazla birlikte artık baskı yapılabilecek.

Sadece medikal alanla sınırlı kalmayan bu alan büyük makine parçaları veya robot üretebilecek. Bunların baskılarını ise gerekli hammaddelerle birlikte 3 boyutlu yazıcılar sağlayacak. Bu aşamada mühendislerin kullanımında olan bu cihazlar önümüzdeki yıllarda birçok kişiye ulaşması mümkün gözüküyor.

 3D Baskının Çalışma Prensibi Nedir?

3d baskı, sanal ortamda tasarlanan dijital bilgilerin fiziksel objelere dönüştürme işlemine denir. 3 boyutlu bir ürün elde edilmek isteniyorsa eğer dijital olarak bir 3 boyutlu objemiz olmalı. Bu objeleri bilgisayarlarda CAD programları ile elde edebiliriz. Daha sonra tasarladığımız ve ürün haline getirmek istediğimiz nesneleri veri halinde bilgisayardan baskı cihazlarına işletmek gereklidir. Tasarlamak bazen çözüm getirmeyebilir. Bu durumda yapılması gereken ise daha önce modellenmiş olan bir ürünü 3d tarama cihazından taratarak bu nihai üründen üretmek mümkün hale gelebilir. Taratmak işlemi ürün parçalarındaki hataları ise minimuma indirerek ürün memnuniyetine olanak sağlar.

3dedi.com Nedir ve Ne İşe Yarar?

3Dedi, 3 boyutlu yazıcılar için tasarlanan ve imal edilen bir modelleme sitesidir. Belirli kalıplarla model üreten ve bu kalıpların dijital anlamda anlamlı olabilmesi için kolayca üretimi sağlanan ürünlerdir. Bu tür sitelerde oyuncak, hobi ürünleri, aksesuar gibi birçok alan mevcuttur.

Genelde üretilemeyen ürünlerin taranarak veya tasarlanarak yazıcıdan çıktı alınması sağlanır. 3Dedi internet sitesi bu tür ürünleri modelleme yaparak bu sitede hazır olarak bulundurmaktadır. 3D Baskı fiyatı almak bu site ile çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor https://3dedi.com/3d-baski/ bu adrese girerek hızlıca 3d baskı isteği oluşturabilirsiniz.

Sitede bu tarz tasarlanmış ürünler ücretsiz ve ücretli olarak alıcıya ulaşmaktadır. Bu ürünlerden bir veya birkaç tanesini beğenen alıcalar bu ürünleri alarak ya da ücretsiz bir şekilde bilgisayarına veya sanal aygıtlarına indirerek yazıcıdan 3 boyutlu şekilde çıktı alabilir. Sitede her hangi bir sıkıntı veya problem olması halinde destek bölümü de mevcuttur. Her hangi bir konuda yardım alıp çıktılarınızı sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. Gelecekte ise bu tür siteler ve imkanlar daha fazla olacaktır.