4 yıldır tutukluydu: Mısır Yusuf el Karadavi'nin kızını serbest bıraktı

4 yıldır tutukluydu: Mısır Yusuf el Karadavi'nin kızını serbest bıraktı

Eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin 4 yıldır Mısır'da tutuklu olan kızı Ala el-Karadavi serbest bırakıldı.

Müslüman Kardeşler (İhvan) bağlantılı Eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin 4 yıldır Mısır'da tutuklu olan kızı Ala el-Karadavi serbest bırakıldı.

Ala el-Karadavi "yasadışı bir örgüte katılmak ve bu örgüte finansal destek sağlamak" suçlamasıyla hapsedilmişti. Ala el-Karadavi serbest bırakılırken, hakkındaki suçlamaların devam ettiği bildirildi.

Ala el-Karadavi'nin eşi Husam Halef de kendisiyle aynı tarihte tutuklanmıştı. Halef halen cezaevinde tutuluyor.

2013'te Mısır'da yaşanan askeri darbe sonrasında binlerce kişi siyasi suçlamalarla hapsedilmişti.

Cezaevlerinde işkence ve kötü muamele oldukça yaygın. Çok sayıda mahkum cezaevlerinde hayatını kaybetmiş durumda. Bunun yanı sıra birçok tutuklu ise Sisi yönetimince idam edildi.

Mısırlı din adamı Yusuf el Karadavi ise uzun süredir Katar'da ikamet ediyor. Mısır'daki Abdulfettah el Sisi yönetimi, 2013 yılındaki darbeden bir süre sonra Karadavi hakkında yakalama kararı çıkartmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.