40 bin Arakanlı Bangladeş'e kaçtı

40 bin Arakanlı Bangladeş'e kaçtı

Myanmar'da Rohinga Müslümanlarının yaşadığı Arakan'da bir haftadır tırmanan çatışmalarda yaklaşık 400 kişinin öldüğü bildirildi.

Myanmar'ın kuzeydoğusunda Rohingya Müslümanlarının yaşadığı Rakhayn eyaletinde (Arakan) tırmanan çatışmalarda bir haftada yaklaşık 400 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Arakan'da Rohinga milislerinin geçen hafta polis karakolu ve askeri üsse düzenlediği saldırının ardından askeri operasyon başlatılmış, o zamandan bu yana çatışmalar yoğunlaşmıştı. DW'nin aktardığına göre, Bangladeş'e kaçan Rohingyalar ise orduyu kendilerini bölgeden çıkmaya zorlamak için cinayet işlemek ve kundaklamaya başvurmakla suçluyor.

Myanmar ordusundan dün yapılan açıklamada, çatışmalarda yaklaşık 370 Rohinga milisi, 13 güvenlik görevlisi, iki hükümet yetkilisi ve 14 sivilin öldüğü bildirildi. Ordunun açıklamasında çatışmalardan etkilenen 11 bin 700'ü aşkın Rohinganın bölgeden tahliye edildiği de kaydedildi.

Bangladeş'e kaçanların sayısı artıyor

Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e geçen Arakanlıların sayısının 38 bine yükseldiğini bildirdi. Bangladeş'te görev yapan BM kaynakları, 31 Ağustos itibariyle Bangladeş sınırını geçenlerin sayısının 38 bin olarak tahmin edildiğini belirtti.

BM kaynaklarına göre yaklaşık 20 bin Rohingya, sınır bölgesinde mahsur kalmış durumda. Rohingaların bir kısmı Bangladeş'e karadan geçmeye çalışırken, bir kısmı tehlikeli deniz yolculuğunu göze almak zorunda kalıyor. Bangladeş sınır güvenlik yetkilileri, dün nehirde alabora olan tekneden 11'i çocuk 15 Rohingyalının cesedine ulaşıldığını açıkladı. Böylece Bangladeş'e kaçmaya çalışırken boğularak ölen Rohingyaların sayısı 40'a yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.