400 Rus askeri ateşkesi gözlemlemek için Golan Tepeleri yakınlarına konuşlandı

400 Rus askeri ateşkesi gözlemlemek için Golan Tepeleri yakınlarına konuşlandı

Esed rejimine yakın kaynaklar Rusya'nın Güney Suriye'ye ateşkeste gözlemci olmak üzere 400 asker göndereceğini bildirdi.

Suriye'deki siyasi ateşkes girişimleri doğrultusunda 400 Rus askeri ülkenin güneyindeki Dera ve Kuneytra bölgelerine konuşlandı.

Esed rejimine yakın kaynakların ifadesine göre bu askerler rejim güçleri ile muhalifler arasındaki ateşkes girişimini sağlamak için bölgede bulunuyor.

Bölgedeki ateşkes Rus, Amerikan ve Ürdünlü askerler tarafından gözlemlenecek ancak tarafların ateşkese uymalarına şüpheli gözle bakılıyor.

Rejime yakın kaynaklar, Esed rejiminin ve anlaşma sağlanan muhalif güçlerin, ateşkes esnasında bölgedeki IŞİD ve El Kaide unsurlarına karşı operasyonlar başlatacağını ifade etti. Dera ile Ürdün sınırında IŞİD'e bağlı grupların sınırlı bir varlığı bulunurken El Kaide unsurları söylemiyle kastedilen grubun Tahriru'ş Şam olduğu düşünülüyor. Rejim güçlerinin, ateşkes anlaşması yapmayan tüm muhalifleri El Kaide olarak nitelendirdiği ve onlara karşı Rusya desteğinde saldırılar başlattığı biliniyor.

Bazı muhalif gruplar, bölgede savaşın bir tarafı olan Rusya'nın gözlemci rolüne şiddetle karşı çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.