400'e yakın Afgan göçmeni taşıyan Türk gemisi Yunan adasına demirledi

400'e yakın Afgan göçmeni taşıyan Türk gemisi Yunan adasına demirledi

381 Afgan göçmeni taşıyan ve cuma günü Girit açıklarında tehlike sinyali veren Murat 729 isimli gemi bu sabah Yunanistan'ın Kos adasına çekildi. Altı kişi gözaltına alındı.

382 Afgan göçmeni taşıyan ve cuma günü tehlike sinyali veren Türk bandıralı yük gemisi bu sabah erken saatlerde Yunanistan'ın Kos adasına yanaştı. Yunanistan Göç Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Murat 729 adlı gemimin, Yunanistan Sahil Güvenliği'ne ait bir gemi tarafından Kos'taki bir limana çekildiği belirtildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, gemideki altı kişinin gözaltına alındığı, diğer kişilerin adadaki bir merkeze götürüldüğü açıklandı. Buna göre, burada işlemleri yapılacak olan göçmenler geçici olarak karantinaya alınacak.

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrasında Afgan göçmenlerin Avrupa'ya geçişini engelleme konusunda sert çıkışlar yapan Atina, Girit adasının açıklarında tehlike sinyali veren geminin cuma günü Türkiye'ye geri dönmesini talep etmişti.

Geçtiğimiz salı günü de, Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan bir botun alabora olması sonucunda üçü çocuk dört kişi ölmüş, 23 kişi kurtarılmıştı.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.