450 bin Filistinli İsrail işgali sebebiyle Refah'ı terk etti

450 bin Filistinli İsrail işgali sebebiyle Refah'ı terk etti

İsrail'in işgali sebebiyle Refah'ta yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Filistinlilerin sayısının 450 bine yükseldiği bildirildi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail'in 6 Mayıs'ta başlayan Refah işgalinden bu yana 450 bin Filistinlinin bölgeyi terk ettiğini bildirdi.

Geçtiğimiz hafta içinde aralarında hasta ve yaşlıların da bulunduğu on binlerce sivil Refah'ı terk etti.

Bölgeyi terk eden siviller İsrail'in kuzeyde güvenli bölge ilan ettiği Mevasi, Han Yunus ve Deyr el Belah'a gitti. Burada moloz yığınları ya da kumluk araziler üzerinde barınaklar kurmaya çalıştı.

İsrail işgali öncesinde Refah'ta yaklaşık 1.5 milyon insan yaşıyordu. Bunların 1.2 milyonu daha önceki saldırılar sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalarak Refah'a sığınan sivillerdi.

Son saldırıların ardından bölgeden kaçışlarla beraber Refah genelinde nüfusun yaklaşık 1 milyona düştüğü ifade ediliyor.

Saldırıların sürmesiyle birlikte daha fazla sivilin Refah'ı terk etmek durumunda kalacağı ve bölgedeki insani krizin derinleşeceği kaydediliyor.

İsrail'in bölgedeki Refah Sınır Kapısı'nı da ele geçirmesiyle bölgeye gerekli düzeyde insani yardım girişi yapılamıyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.