47 ilde 'IŞİD' operasyonu: 298 gözaltı

47 ilde 'IŞİD' operasyonu: 298 gözaltı

Türkiye genelinde 47 ilde gerçekleştirilen baskınlarda IŞİD şüphelisi olduğu öne sürülen 298 kişi gözaltına alındı.

Türkiye genelinde 47 ilde "IŞİD'e yönelik düzenlendiği" ifade edilen baskınlarda 298 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzenlenen operasyonlara ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Başsavcılıkları ile MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu;

Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat'ta düzenlenen operasyonlarda DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren ve örgüte finans sağladığı tespit edilen 159 şüpheli yakalandı.

Örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma komutanlıklarınca;

Aksaray, Amasya, Ankara, Adana, Adıyaman, Antalya, Artvin, Burdur, Bursa, Eskişehir, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Mersin, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van, Yalova ve Zonguldak'ta düzenlenen operasyonlarda DEAŞ terör örgütüne finans sağlayan ve örgütün propagandasını yaptığı tespit edilen 139 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucu; ruhsatsız tabancalar ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi."

Bakan Yerlikaya, valileri, baskınları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarını, MİT Başkanlığını, İl Emniyet müdürlerini, İl Jandarma komutanlarını ve operasyonları gerçekleştiren polisleri ile jandarmayı tebrik etti.

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.