7 Ekim'den bu yana 2 bin İsrail askeri sakat kaldı

7 Ekim'den bu yana 2 bin İsrail askeri sakat kaldı

Hamas'ın 7 Ekim saldırısından bu yana 5 bin İsrail askerinin yaralandığı, bunlardan 2 bininin çeşitli biçimlerde sakatlıklar yaşadığı bildirildi.

7 Ekim'den bu yana Gazze ve çevresindeki çatışmalarda 5 binden fazla İsrail askeri yaralandı. Yaralananlardan yaklaşık 2 bini çeşitli şekillerde sakat kalarak engelli haline geldi ve "savaş malulü" ilan edildi.

İsrail askerlerinde fiziksel sakatlıkların yanı sıra psikolojik rahatsızlıklar da görülüyor.

İsrail medyasında yer alan habere göre, askeri hastaneler, savaşın başından bu yana her gün ortalama 60 yaralı askeri kabul ediyor.

İsrail Savunma Bakanlığı Rehabilitasyon Dairesi Başkanı Limor Luria, Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği demeçte en az 2 bin İsrail askerinin engelli ilan edildiğini ve sağlık yetkililerinin "yeni hastaları kabul edebilmek için yaralıları taburcu etme telaşında" olduğunu söyledi.

Luria, yaralıların yaklaşık yüzde 60'ının el ve ayaklarında ciddi yaralanmalar olduğunu ve aralarında ampütasyon gerekenlerin de bulunduğunu sözlerine ekledi. İsrailli yetkili, yaralanmaların yaklaşık yüzde 12'sinin dalak, böbrek ve diğer iç organ hasarlarından oluştuğunu kaydetti.

Luria ayrıca Gazze'den dönen İsrailli askerleri etkileyecek bir ruh sağlığı krizinin yaklaşmakta olduğu uyarısında bulunarak, travma sonrası stres bozukluğu ve travmayla ilgili diğer sorunların önümüzdeki birkaç ay içinde "hızla artacağını" dile getirdi.

İsrail ordusuna göre 7 Ekim'den bu yana 425 İsrail askeri ölürken 5 binden fazlası yaralandı.

Gerçek rakamların ise daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.