7 yaşındaki Halepli Alabed: Evim yok, açım, ölmek istemiyorum

7 yaşındaki Halepli Alabed: Evim yok, açım, ölmek istemiyorum

Alabed Bana, Twitter paylaşımlarıyla Halep'te sivil halkın sesi oluyor.

Bana Alabed 7 yaşında. Muhaliflerin kontrolünde ve kuşatma altındaki Suriye'nin Halep kentinin doğusunda zor koşullarda yaşam mücadelesi veren onbinlerce kişiden biri. Geçen hafta ilk tweetini öğretmen olan annesinin yardımı ile attı, İngilizce "I need peace" (Barışa ihtiyacım var)" dedi.

Bana Alabed, her gün yeni bombardımanlarla sarsılan Halep'ten dün attığı tweetlerinden biri de, "Artık evim yok. Açım, yaşamak istiyorum. Ölmek istemiyorum. Bana dua edin" oldu.

Suriyeli kız, @alabedbana isimli hesabından attığı İngilizce tweetler ve paylaştığı görüntülerle yaşadıklarını sosyal medyaya taşıyor.

Bana'nın paylaşımları, bölgede sivil halkın maruz kaldığı katliamı da gözler önüne seriyor.

Dün attığı tweetlerden bazıları şöyle:

 

Açlık nedenli ölümler

Suriye rejiminin uyguladığı abluka ve yoğun bombardımanlara maruz kalan Halep'in doğu mahallelerinde, bombalardan kurtulmayı başaran sivilleri açlık tehlikesi bekliyor.

Son saldırılarda özellikle gıda maddelerinin bulunduğu depoların vurulmasıyla birlikte, yaklaşık 4 aydır abluka altında tutulan 300 bin nüfuslu Halep'in doğu mahallelerinde "açlıktan ölümlerin" yaşanabileceğinden endişe ediliyor.

Yardım kurumlarında görevli aktivist Abdulhadi Hallabu ise bölgeye ulaşan yardım malzemelerinin yetersiz kaldığını belirtti.

Hallabu, "Bölgeye ulaşan yardım malzemeleri ablukanın ilk 3 ayında tükendi. Burada durumun gerçekten kötü olduğu ve günden güne daha da kötüleşeceği bir sır değil." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.