"74 İl Emniyet Müdürü Gülen'e Bağlıydı"

"74 İl Emniyet Müdürü Gülen'e Bağlıydı"

İçişleri Bakanı Âlâ, "Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nda 17-25 Aralık'tan önce yaklaşık 7 bin çalışandan 6 bin 500'ü FETÖ mensubuydu" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Gülen örgütü hakkında konuşan Âlâ "17-25 Aralık'ta geldiğimde 81 il emniyet müdüründen 74'ü bunlardandı. Daire başkanlarının tamamı bunlardandı, onları da aldık. 5 bin civarında kişiye soruşturma açtık" dedi.

‘Emniyet istihbaratta 7 bin çalışandan 6 bin 500'ü FETÖ mensubuydu’

Âlâ, istihbarat birimlerini yeniden ele aldıklarını belirtti. Devletteki istihbarat teşkilatlarının birden çok, ayrı ayrı güçlü olmasında fayda bulunduğunu, bu sayede birbirlerini kontrol edebileceklerini ifade etti:

"Bizim şu anda emniyette daire başkanlığı seviyesinde bir istihbarat örgütümüz var. Bu İstihbarat Daire Başkanlığı'nda 17-25 Aralık'tan önce yaklaşık 7 bin çalışandan 6 bin 500'ü FETÖ mensubuydu. Onların hepsi temizlendi, başka yerlere tayin edildi, gönderilenler oldu, çıkarılanlar oldu. Buranın durumu yükseltilecek, belki daire başkanlığından başkanlık seviyesine, şimdi çalışıyoruz. Jandarmadaki istihbarat başkanlığımız da yeniden yapılanacak, içerideki kişilerin performansı değerlendirilecek, bu yapılara ait olanlara izin verilmeyecek ve onlar değiştiriliyor. İçişleri Bakanlığındaki istihbarat birimlerinin hepsinin hem yapısı hem teşkilat şeması hem de fonksiyonları yeniden ele alınıyor. Burada çeşitli alternatifleri hem Cumhurbaşkanımıza hem de Başbakanımıza sunacağız. Hükümetle alacağımız kararlarla da sonuca ulaşacağız.

MİT'in yapısı, fonksiyonu, içeride ve dışarıda yaptığı istihbari çalışmaların eksiği, fazlası ele alınıyor. Bundan sonra bir de gerçekten aldığı istihbaratı değerlendirecek, koordinasyonu çok daha etkili bir biçimde yapacak olan bir kurumsal yapı ihtiyacı gözüküyor, bu da sağlanacaktır. Devletin istihbarat örgütlerinin aldığı istihbaratı değerlendirip politikaların oluşmasına katkıda bulunacak, yol gösterecek, ne olup bittiğini aktaracak bir kurum, bir koordinasyon birimi oluşacaktır. Buna ihtiyaç var."

'FETÖ teröristlere yardım etti'

Nusaybin'de operasyonlara başlandığında fazla şehit verildiğini belirten Âlâ, Genelkurmay Başkanı ve ilgililerle yaptıkları değerlendirmeler sonucu yeni bir konsepte geçildiğini ve böylece hızlı bir şekilde sonuç alınarak şehit sayısının azaldığını anlattı. "FETÖ orada teröristlere yardım etti. Bunun saklanacak, gizlenecek bir tarafı yok, çok açık bir gerçektir bu" diye konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.